duminică , februarie 16 2020
Breaking News
Home / Restaurante Pizzerii / Pizza Brasov

Pizza Brasov

Pizza Brasov

O Pizza Brasov este o alegere foarte buna pentru voi. Veti vedea ca o pizza gustoasa va reprezenta o masa foarte indragita. Inca din vremuri de demult pizza era apreciata. Cu toate ca nu a purtat acest nume mereu, multe popoare s-au bucurat de acest fel de mancare. In ziua de azi ea este considerata a fi mai mult un fast food. In Italia, ea si-a pastrat autenticitatea. Italienii iau foarte in serios acest fel de mancare. Ei au in vedere niste reguli stricte in prepararea unei pizze ideale.

Pizza a fost consumata inca din vremuri stravechi. Romanii antici consumau un fel de pizza numita panis focacius. Focaccia este considerata a fi precursoarea pizzei de azi. Aceasta reprezenta un blat de paine peste care se presarau diverse condimente. Aceasta paine era apreciata chiar si in Grecia, dar si in India.

Pizza BrasovPizza Brasov

Imediat ce a fost descoperita America, au inceput sa patrunda in Europa rosiile. Acestea au schimbat pentru totdeauna reteta pizzei. Rosiile cu blatul de paine erau consumate in special in zonele sarace ale Italiei. Acest lucru a facut ca initial pizza sa nu fie atat de adoptata. Pe masura ce a trecut timpul, ea a inceput sa creacsa in popularitate. Numarul mai mare de toppinguri a contribuit si el decisiv in popularitatea pizzei in italia.

Pizza Margherita reprezinta un tip de pizza clasica in Italia, dar prezenta si pe meniurile de Pizza Brasov. Caracteristica ei principala sunt cele trei culori. Rosiile reprezinta rosul, mozzarella albul, iar busuiocul verdele. Aceste culori sunt cele ale steagului italian. Regina Margherita aprecia mult acest fel de pizza, de aceea s-a decis ca aceasta sa-i poarte numele.

Pizza Brasov

O alta pizza foarte cunoscuta in Italia este Marinara. Aceasta ar fi fost pregatita de sotiile marinarilor care se intorceau. In prepararea acestei pizze se foloseau rosiile, oregano, uleiul de masline si usturoiul. Pe masura ce a trecut timpul, pizza a inceput sa fie adoptata la scara globala. In America a devenit chiar un fel de fast food.
Dupa Al Doilea Razboi Mondial, multe popoare au inceput sa descopere acest fel de mancare. Au aparut astfel retete pe placul tuturor.

Close