duminică , martie 26 2023
Home / Constructii / Case Prefabricate

Case Prefabricate

Este rentabila achizitia unei case prefabricate?

Daca intentionati sa achizitionati o casa (sau sa construiti una), luati in considerare si ideea de a opta pentru case prefabricate. Casele prefabricate sunt cunoscute si sub denumirea de case modulare. Acestea pot reprezenta alegerea potrivita pentru mai multe categorii de persoane.

Cine cumpara case prefabricate?

Mai multe categorii de persoane se orienteaza spre astfel de case modulare. De exemplu, persoanele care nu dispun de un buget foarte mare, se pot orienta spre acest tip de case. O casa modulara este mai ieftina in comparatie cu o casa din caramida sau din BCA.

Persoanele care isi doresc o casa care sa fie construita intr-o perioada scurta de timp, se pot orienta spre acest tip de case. Casele modulare sunt construite in timp record comparativ cu casele traditionale.

Case PrefabricateCuplurile care se casatoresc si care isi doresc prima casa, se pot orienta de asemenea spre casele modulare. Aceste persoane aleg casele modulare atat datorita preturilor atractive cat si datorita faptului ca sunt construite mai repede decat casele traditionale.

Avantaje case prefabricate

Dupa cum probabil v-ati dat seama, o casa modulara este mai ieftina in comparatie cu o casa traditionala. Este nevoie de o perioada mult mai scurta de timp pentru a construi o astfel de casa, comparativ cu una traditionala. Acestea sunt avantaje semnificative ale caselor modulare dar nu sunt singurele. Alte avantaje puteti descoperi in continuare.

1. Calitate superioara, constructie controlata

Procesul de constructie prin care trec casele modulare este un avantaj in sine. Datorita tipului de constructie pe linia de asamblare utilizata pentru locuintele modulare, exista un grad mai mare de precizie dedicat fiecarei parti a cladirii in sine. Repetarea si automatizarea duc la un produs de cea mai inalta calitate posibila.

Nu numai asta, dar multe aspecte ale constructiei sunt in afara controlului unui manager de proiect pe un santier obisnuit. De exemplu, vremea nefavorabila poate duce la acumularea de umiditate pe anumite materiale.

Mediul controlat in mediul in care sunt construite case prefabricate ajuta la eliminarea totala a acestor variabile, mentinand in acelasi timp aceleasi standardele de constructie.

2. Mai putine deseuri

Toata lumea este constienta de faptul ca pe santierele traditionale exista cantitati foarte mari de deseuri. Din fericire insa, cand vine vorba despre aceste case prefabricate, exista mult mai putine deseuri. In primul rand, deoarece companiile de constructii modulare s-au concentrat asupra proceselor lor de constructie. Nu numai ca pot evalua mai bine cat material este necesar pentru fiecare constructie, dar sunt si capabile sa recicleze mai eficient materialele pentru proiectele de constructie viitoare.

In continuare, trebuie sa ne gandim la pierderea timpului si a banilor. Cu casele construite in mod traditional, santierele se pot confrunta cu mai multe probleme care genereaza deseuri, inclusiv:

  • Daune accidentale.
  • Furt.
  • Vandalism.

Din nou, deoarece proiectele de locuinte modulare sunt construite in afara amplasamentului, toate aceste probleme sunt in mare masura evitate. Tocmai acesta este modul in care reducerea deseurilor devine unul dintre cele mai mari avantaje ale locuintelor modulare.

3. Sunt eficiente energetic

Eficienta energetica este unul dintre cele mai importante beneficii pentru locuinte modulare. Intrebarea este cum reusesc practicile de constructie modulare sa scada efectiv costurile pentru energie?

Ei bine, reusesc deoarece fabricarea se face intr-o fabrica, acest lucru faciliteaza aplicarea diferitelor practici de economisire a energiei. De exemplu, anumite materiale de etansare pot fi aplicate in zone mai greu accesibile.

In concluzie, pentru diverse categorii de persoane, acese case prefabricate sunt perfecte datorita avantajelor oferite. De la economisirea energiei si pana la timpul rapid de constructie si pretul redus, lista avantajelor caselor prefabricate este foarte cuprinzatoare.

Check Also

Containere De Locuit

Containere De Locuit

Ce trebuie sa stim despre containere de locuit? Dupa cum bine stim cu totii, exista …

Close