duminică , martie 3 2024
Home / Sanatate / Ortodontie Brasov

Ortodontie Brasov

Tot ce trebuie sa stiti despre specialistii in ortodontie Brasov

Stiati ca exista persoane care se intreaba care este diferenta intre un dentist si un specialist in ortodontie Brasov? Pentru a raspunde la o intrebare care este adesea pusa, atat stomatologii, cat si ortodontii ajuta pacientii sa obtina o sanatate orala mai buna, desi in moduri diferite.

Este important sa mentionam faptul ca stomatologia este o stiinta destul de larga, cu diferite specializari. Toti stomatologii, inclusiv ortodontii, trateaza dintii, gingiile, maxilarul si nervii.

Ce lucreaza un specialist in ortodontie Brasov?

Un ortodont este un stomatolog care a urmat o pregatire pentru a se specializa in diagnosticarea, prevenirea si tratamentul neregulilor la nivelul maxilarului si dintilor.

De asemenea, ortodontii pot identifica problemele potentiale in alinierea dintilor care se pot dezvolta atunci cand problemele dentare sunt lasate netratate. Medicii ortodonti pot ajuta oameni de toate varstele.

Ortodontii lucreaza la un set specific de probleme dentare, ceea ce inseamna ca trateaza nealinierea dintilor si alte nereguli aferente. Unele dintre afectiunile pe care le trateaza includ urmatoarele:

  • Nealinierea maxilarului.
  • Dinti prea indepartati.
  • Dinti inghesuiti.
  • Supramuscaturi.
  • Submuscaturi.
  • Dinti stricati.

Dupa cum puteti vedea, acestea sunt tipuri specifice de afectiuni dentare, altele decat problemele obisnuite cu care se confrunta dentistii generali. Ortodontii vor folosi si metode specializate pentru a schimba si regla pozitia dintilor. Acestea includ aparate precum bretele, dispozitivele de retinere si Invisalign.

Ortodontie BrasovDeci, ce face un ortodont si pe ce se concentreaza? Scopul general al unui ortodont este de a imbunatati muscatura pacientului.

Nu toata lumea se naste cu dinti drepti, iar un ortodont se va asigura ca pacientii au dinti drepti, la distanta uniforma.

In plus, dintii superiori trebuie sa se alinieze cu dintii opusi de-a lungul maxilarului. Persoanele care au o muscatura sanatoasa, pot vorbi, pot mesteca si pot manca in mod corespunzator. In acest fel, isi imbunatatesc calitatea vietii.

Cum se numeste asistentul ortodont?

In afara de ortodont, vedem adesea asistenti care lucreaza cu acesti profesionisti din domeniul stomatologic in clinicile lor de ortodontie Brasov.

Deci, cum se numeste un asistent ortodont? Sunt cunoscuti in mod normal ca asistenti ortodonti. Sunt asistenti specializati si sunt instruiti sa manipuleze echipamentul dentar si sa ofere asistenta medicala dentara preventiva.

Asistentii ortodonti pot plasa fire in aparat dentar, pot face radiografii si fotografii, amprente si scanari digitale pentru a ajuta medicul ortodont cu tratamentul oferit pacientului.

Cand este indicat sa mergem la ortodont?

Cei mai multi experti din domeniul stomatologiei recomanda prima vizita intr-un cabinet de ortodontie Brasov incepand de la varsta de 7 ani. Va trebui sa va consultati medicul ortodont daca aveti o nealiniere a dintilor, cunoscuta si sub numele de malocluzie.

De asemenea, daca observati modele neregulate de muscaturi, un maxilar usor deformat sau cand dintii sunt supraaglomerati, probabil ca veti avea nevoie de tratament ortodontic.

Medicii ortodonti sunt specializati in tratamentul diferitelor afectiuni si vor efectua oricare dintre urmatoarele proceduri:

  • Examene orale.
  • Radiografii dentare.
  • Scanari digitale ale dintilor tai.

Alegerea unui medic ortodont

In momentul in care vine vorba despre alegerea unui specialist in ortodontie Brasov, trebuie tinut cont de cateva detalii. In primul rand, pacientii pot intreba medicul dentist daca le poate recomanda un ortodont.

Exista si pacienti care isi aleg singuri ortodontul. Se pot orienta spre retelele de socializare sau spre Google, pentru a obtine informatii. Acolo pot afla informatii despre experienta ortodontului, despre dotarile cabinetului in care isi desfasoara activitatea, etc.

Recenziile online pot reprezenta un alt ajutor pentru pacienti. Acei ortodonti care sunt foarte priceputi si buni in munca pe care o efectueaza, au doar recenzii pozitive.

Check Also

Operatii Pe Pleoape

Operatii Pe Pleoape

Beneficiile unei operatii pe pleoape Multe reprezentante ale sexului frumos se gandesc la operatii pe …

Close